
Piyasalara Bakış
Güne 9.584 seviyesinden yatay başlayan BIST 100 endeksi, günün genelinde dalgalı seyrederek kapanışını %1,29 değer kaybıyla 9.452 seviyesinden gerçekleştirdi. Toplam işlem hacmi ise 80,2 mlr TL seviyesinde gerçekleşti. Endekse puan bazlı en yüksek katkıyı veren hisse AKBNK olurken, en fazla negatif etki SAHOL’den geldi. Bankacılık endeksinde %1,17 artış görüldü, sanayi endeksi %1,62 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran %4,54 ile finansal kiralama faktoring, en çok kaybettiren ise %3,57 ile inşaat sektörü oldu. Küresel piyasalar tarafında ABD piyasalarında beklentilerin altında açıklanan tüketici güveninin de etkisiyle karışık kapanışlar görülürken, Avrupa piyasaları da günü benzer görünümle tamamladı.
Dün yurt içinde veri gündemi sakindi, yurt dışında ise Almanya ekonomisinin 4Ç24 döneminde bir önceki çeyreğe göre %0,2 oranında daraldığı açıklandı. ABD’de CB tüketici güven endeksi, şubatta 98,3 (önceki: 105,3) ile piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti ve son 3,5 yılın en sert düşüşünü gösterdi. Tüketici güvenindeki düşüş sonrası Fed’in Haziran ayında faiz indirimine gitmesi beklentileri güçlendi. Bugün yurt dışında ABD’de yeni konut satışları açıklanacak.
Endeksin bugüne yatay başlamasını bekliyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde sırasıyla 9.600 ve 9.700 seviyeleri endeksin hedef seviyeleri olarak izlenmelidir. Olası gerilemelerde ise 9.300 seviyesi endeksin destek seviyesi olarak takip edilmelidir.
Sektör ve Şirket Haberleri
Takvim